معاون امور بین الملل دادگستری ایران گفت که جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه گذشته 40 ملیت دو تابعیتی را "مجرم شناخته و مجازات کرده است".
علی باقری کنی روز یکشنبه ۱۶ آذرماه در دیدار با هانس ادو موتسل سفیر آلمان ، هشدار اخیر وزارت امور خارجه آلمان در مورد سفر به ایران را "جو سیاسی و رسانه ای" توصیف کرد و گفت: "برای جمهوری اسلامی ایران ، تابعیت مضاعف به معنای" ایجاد یک امتیاز فردی نیست منجر به ریشه کن کردن حقوق وی نمی شود. "
دولت ایران تابعیت مضاعف را نمی پذیرد و مسئله شهروندان دو تابعیتی را که توسط پرسنل امنیتی در ایران بازداشت میشوند ، شهروندان ایرانی می داند.
پرونده های آنها هنوز توضیحی نداده است.
معاون رئیس دادگستری ایران در مورد لیست 40 ملیت دوگانه و پرونده های آنها توضیحی نداده است.
وزارت خارجه آلمان روز شنبه ،۱ اول آذرماه در بیانیه ای اعلام کرد که "مسافرت غیر ضروری" برای "افراد دوگانه آلمانی-ایرانی" به هیچ وجه توصیه نمی شود. "
دولت آلمان دلیل این اخطار را "بازداشت بی دلیل" تعدادی از شهروندان دوتایی آلمان-ایران دانست.
وزارت خارجه آلمان در پی دستگیری ناهید تقوی ، شهروند ایرانی-آلمانی بیانیه صادر کرد.
مقامات جمهوری اسلامی بارها شهروندان دوگانه ایرانی و همچنین اتباع خارجی را به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" و "جاسوسی" بازداشت کرده و در مواردی از آنها به عنوان اهرم فشار در مذاکرات با کشورهای غربی استفاده کرده اند.
در آخرین گزارش سازمان ملل که در تاریخ 15 اکتبر منتشر شد ، همچنین به وضعیت زندانیان دوگانه و خارجی در ایران نشان دهد و دبیرکل سازمان ملل از مبنای بازداشت دو تابعیتی و اتهامات امنیتی آنها ابراز نگرانی کرد.
No comments:
Post a Comment