عباس عراقچی گفت جمهوری اسلامی درگیر یک معرکه سنگین سیاسی، اقتصادی و حقوقی با آمریکاست و ممکن است پرونده ایران به شورای امنیت فرستاده شود.
باس عراقچی، معاون سیاسی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه ۱۶ تیر (ششم ژوئیه) در نشست مدیران ارشد این وزارتخانه هشدار داد هر حرکتی که “ایران را در عرصه بینالمللی به عنوان یک تهدید معرفی کند، بازی در زمین آمریکا است”.عباس عراقچی گفت جمهوری اسلامی درگیر یک معرکه سنگین سیاسی، اقتصادی و حقوقی با آمریکاست و ممکن است پرونده ایران به شورای امنیت فرستاده شود.
او با اشاره به قطعنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران گفت: «آژانس بازی بسیار پیچیدهای را در مقابل ما ایجاد کرده و با این قطعنامه و با فشار آمریکا احتمال ارجاع پرونده ایران در نشست بعدی شورای حکام به شورای امنیت وجود دارد.»
عراقچی این را یک “بازی خطرناک” دانسته است که اگر جمهوری اسلامی در آن “گرفتار” شود با خسارات راهبردی مواجه خواهد شد.
در این نشست اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی، رئیس جمهور ایران نیز حضور داشت. عراقچی در نشست امروز تاکید کرد که جمهوری اسلامی نباید در این برهه که رقابتهای انتخاباتی آمریکا نزدیک است “بهانهای به آمریکا” بدهد.
به گفته معاون سیاسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی این حکومت درگیر “یک معرکه سنگین سیاسی، اقتصادی و حقوقی با آمریکا در چارچوب سیاست فشار حداکثری این کشور” است؛ فشاری که از هنگام روی کار آمدن ترامپ آغاز و به تدریج سنگینتر و سنگینتر شد.
هشدار عراقچی درست یک روز پس از آن داده میشود که نمایندگان مجلس یازدهم، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران را به خاطر برجام به مواخذهای شدید کشیدند.
اکثریت نمایندگان مجلس این دور اصولگرایان مخالف برجام هستند
وزیر خارجه جمهوری اسلامی در پاسخ به شعارهای آنها مجبور شد هشدار دهد که “برای آمریکا اصلاحطلب، اصولگرا، انقلابی و غیرانقلابی تفاوتی ندارد” همه آنها در یک کشتی هستند که اگر اتفاقی برای آن بیفتد همه با هم فرو خواهند رفت.
هشدار امروز عباس عراقچی در حقیقت به گرایش تندروهایی بود که از ابتدای توافق ایران با نمایندگان ۵+۱ گام به گام در ناکام گذاشتن این توافق تلاش کردند.
او گفت که مهمترین هدف آمریکا بردن مجدد پرونده ایران به شورای امنیت است که از چند مسیر دنبال میشود. یکی از مسیرها به گفته او شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی است. مسیر دیگر هم تمدید تحریمهای تسلیحاتی و فعال کردن مکانیسم ماشه است که منجر به تحریمهای همه جانبه علیه ایران میشود.
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ۳۰ خرداد (۱۹ ژوئن) با تصویب قطعنامهای با ۲۵ رأی مثبت از ایران خواست که بیدرنگ امکان دسترسی آژانس به تمام تأسیسات هستهای این کشور را فراهم کند.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران روز یکشنبه ۱۵ تیر (پنجم ژوئیه) در جلسه مجلس گفت:
«جمهوری اسلامی و نمایندگان مردم اجازه نخواهند داد که آژانس دستش باز باشد و هر کاری که میخواهد انجام دهد و حلقه اطلاعاتی و جاسوسی کشورهای متخاصم را تکمیل کنند.» او همچنین از دولت و وزارت خارجه خواست تا سیاستهای کاهش تعهدات برجامی را اجرا کنند.
No comments:
Post a Comment